Manuel Gómez Vidal is een geliefd en charismatisch politicus die het goed voor elkaar heeft. Hij heeft veel aanzien, veel vrienden en een liefdevolle familie. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waarin ieder zich verrijkt met publiek geld.

★★★★ 'Een energiebom van een thriller' de Volkskrant
★★★★ 'De woede spat van de film af' VPRO Cinema
★★★ 'Beklemmend en intrigerend' NRC

Rijk geworden door schimmige deals en connecties dreigt Manuel zijn partij te gronde te richten wanneer hij in een schandaal verwikkeld raakt. Hij dekt een collega en goede vriend in die zich schuldig maakt aan corruptie en wordt zelf het middelpunt van de aandacht. Zijn partijgenoten schuiven alle schuld op hem. Manuel doet er echter vastberaden alles aan om zijn positie te behouden.

De politieke thriller ‘El Reino’ (The Realm) was een van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya's, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie voor regisseur Rodrigo Sorogoyen (‘Que Dios Nos Perdone’) en Beste Mannelijke Hoofdrol voor acteur Antonio de La Torre, die net als in de vorige film van Sorogoyen de hoofdrol speelt.

Modal Title

Any content could go in here.

×